Innoventa Producten Shockwave therapie

Hidden Menu

Shockwave therapie

 

EMS - Pionier en marktleider

De Zwitserse fabrikant EMS is de uitvinder van de radiale shockwave therapie! In 1999 kwam het eerste EMS Swiss DolorClast shockwave apparaat op de markt, waarna in 2001 de eerste Nederlandse fysiotherapeuten de Swiss DolorClast in gebruik namen. We zijn trots dat we shockwave therapie hebben geintroduceerd in Nederland en dat onze klanten na 12 jaar intensief gebruik nog steeds zeer tevreden zijn met hun eerste EMS Swiss DolorClast apparaat. 

Door 14 jaar onderzoek en intensieve samenwerking met behandelaars hebben we de meeste clinische ervaring en staat de EMS shockwave apparatuur dan ook bekend om haar topkwaliteit en haar voorsprong in techniek!  

 

Als enige Evidence-Based

De EMS Swiss DolorClast is het enige shockwave apparaat met level 1 publicaties in de internationale peer-reviewed literatuur. Daarmee voldoet de EMS shockwave apparatuur als enige aan de Evidence-Based criteria en heeft de DolorClast haar effectiviteit en veilige werking bewezen. De Swiss DolorClast is ook het enige apparaat waarbij de ontwikkeling van cavitatie is aangetoond.
Hierbij een link naar enkele onderzoeken op PDF. Het White Book met alle beschikbare shockwave literatuur dat is uitgevoerd met de Swiss DolorClast wordt op verzoek opgestuurd.

 

Hoe werkt het?

De shockwave behandeling is non-invasief en afhankelijk van het type apparaat worden pneumatisch of piezo-electrisch gegenereerde energetische schokgolven via het handstuk in het weefsel overgebracht. Afhankelijk van het handstuk en het model wordt radiaal (divergerend) of gefocusseerde (convergerend) shockwave therapie gegeven voor de behandeling van o.a. tendinopathien, calcificaties, rupturen en fasciopathie plantaris.
Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.

 

In de praktijk - shockwave cursus

Middels palpatie of beeldvorming wordt het pijnpunt gelokaliseerd en wordt contactgel aangebracht. Na enkele eenvoudige instellingen van de apparatuur wordt het handstuk op de huid gezet en kan met de behandeling worden gestart. Een behandeling van 2000 pulsen duurt enkele minuten en verbetert resultaat wordt veelal binnen 2 a 3 behandelingen bereikt.
Literatuur toont aan dat slagingspercentages tussen 65 en 90% liggen, afhankelijk van de indicatie.

Tijdens een demonstratie informeren wij u graag over de werking van shockwave, de behandeling, effecten, beschikbare apparatuur, huur-, lease- en koopopties.

 

EMS heeft met de Swiss DolorClast Academy een shockwave cursus ontwikkeld van het hoogste niveau. De cursus zal worden gegeven door opionleaders als Professor Rompe en Professor Schmitz.

Vraag ons naar de eerst volgende beschikbare cursus in Nederland!

 

Productoverzicht

Register to submit Product

Nieuws

Swiss DolorClast Academy - Cursus Shockwave Therapie 

 

Lees meer...

Product uitgelicht

Nieuwsbrief