Over ons

Innoventa BV is een onderneming dat innovatieve medische producten en apparatuur levert aan ziekenhuizen, hulpdiensten, fysiotherapeuten en het Ministerie van Defensie in Nederland en via onze Belgische vestiging, LS Medical BVBA, in België en Luxemburg.

Middelen als de Emergency (Israëli) Bandage, oftewel de traumazwachtel, SOFT Tourniquet, Blizzard isolatiedeken, SAM Sling, Splint, Chest Seal en Celox hemostatisch gaas zijn enkele voorbeelden van producten die door defensie en civiele hulpverleners veelvoudig worden toegepast.

Tevens houdt Innoventa zich bezig met productontwikkelingen. Vanwege het LPA8 protocol hebben we een vacuümmatras ontwikkeld die permanent op de ambulancebrancard blijft liggen en is de multi-bandage ontwikkeld voor het Nederlandse Ministerie van Defensie.

Vanwege recente gebeurtenissen en toenemende terreurdreigingen zijn Bleeding Control kits ontwikkeld om snel en effectief bloedingen te stoppen. Met de Bleeding Control kit kan de overlevingskans van slachtoffers van aanslagen aanzienlijk worden verhoogd. In samenwerking met het VUmc is een Stop de Bloeding-set ontwikkeld. Dit is een kit met producten waarmee cursisten van de “stop de bloeding -red een leven” cursus worden opgeleid.

Naast innovatieve eerste hulpmiddelen levert Innoventa shockwave apparatuur van de Zwitserse fabrikant EMS. Shockwave apparatuur wordt gebruikt voor de behandeling van tendinopathieën, calcificaties, rupturen en fasciopathie plantaris.

Op de website www.shockwave-apparatuur.nl is meer informatie te vinden over radiale en gefocusseerde shockwave therapie, beschikbare apparatuur en onze geaccrediteerde Swiss DolorClast Academy shockwave cursus.

Innoventa vertegenwoordigt fabrikanten als SAM Medical, Persys Medical, Blizzard Survival, RedVac, H&H, Tactical Medical Solutions, Electro Medical Systems (EMS) e.a. internationale producenten.

VUmc cursus “Stop de bloeding – red een leven”

Innoventa is een samenwerking aangegaan met het VUmc. In de cursus “stop de bloeding – red een leven” worden naast professionele hulpdiensten als brandweer en politie ook burgers opgeleid in het stoppen van bloedingen. Innoventa levert de materialen waarmee cursisten leren werken. Tevens hebben we in samenwerking met het VUmc een Stop de Bloeding-set ont... Lees verder

Onze partners & producenten

  • Blizzard
  • RedVac
  • EMS
  • Tactical Medical Solutions