Over ons

Innoventa BV is distributeur van medische (spoedeisende) producten voor het Ministerie van Defensie, ambulancediensten, politie en voor ziekenhuizen in Nederland en via onze Belgische vestiging, LS Medical BVBA, in België en Luxemburg. Tevens zijn we de distributeur voor de Zwitserse shockwave apparatuur van EMS.

Middelen als de Emergency (Israëli) Bandage, oftewel de traumazwachtel, SOF Tactical Tourniquet, Blizzard isolatiedeken, SAM Sling, Splint, Chest Seal en Celox hemostatisch gaas zijn enkele voorbeelden van producten die door defensie en civiele hulpverleners veelvoudig worden toegepast.

Tevens houdt Innoventa zich bezig met productontwikkelingen. Vanwege het LPA8 protocol hebben we een vacuümmatras ontwikkeld die permanent op de ambulancebrancard blijft liggen en is de multi-bandage ontwikkeld voor het Nederlandse Ministerie van Defensie.

Vanwege recente gebeurtenissen en toenemende terreurdreigingen zijn Bleeding Control kits, oftewel Stop de Bloeding sets ontwikkeld om snel en effectief bloedingen te stoppen. Met de Stop de Bloeding-set kan de overlevingskans van slachtoffers van aanslagen aanzienlijk worden verhoogd. In samenwerking met het VUmc zijn diverse Stop de Bloeding-sets ontwikkeld. Dit is een kit met producten waarmee cursisten van de “stop de bloeding -red een leven” cursus worden opgeleid.

Voor de professionele hulpverlener hebben we een lijn van van heup-, beentassen en rugzakken ontwikkeld die naar wens kunnen worden uitgerust met al het benodigde medisch tactisch materiaal voor de medic, verpleegkundige of arts.

Stop de Bloeding-sets kunnen hier worden besteld…

Naast innovatieve eerstehulpmiddelen levert Innoventa shockwave apparatuur van de Zwitserse fabrikant EMS. Shockwave apparatuur wordt gebruikt voor de behandeling van tendinopathieën, calcificaties, rupturen en fasciopathie plantaris.

Op de website www.shockwave-apparatuur.nl is meer informatie te vinden over radiale en gefocusseerde shockwave therapie, beschikbare shockwave apparatuur en onze geaccrediteerde Swiss DolorClast Academy shockwave cursus.

Innoventa vertegenwoordigt fabrikanten als SAM Medical, Persys Medical, Blizzard Survival, RedVac, H&H, Tactical Medical Solutions, Tytek Medical, QinFlow, Electro Medical Systems (EMS) e.a. internationale producenten.

Onze partners & producenten

  • Blizzard
  • RedVac
  • EMS
  • Tactical Medical Solutions